Ce înseamnă #biopebune?

Categories Andreea Perju, Travel

Moment de respiro. Ada doarme lângă mine iar eu vă pot povesti în tihnă despre experiența trăită la Cluj , la fabrica Napolact. Când am primit această propunere de press trip nu mi-a trebuit mult timp s-o accept pentru că, de bebelușe, fetițele mele au consumat Napolact. A fost o alegere proprie și m-am lăsat ghidată de instinct. Tot timpul, aceste produse mi-au dat încredere și le-am ales fără nicio ezitare. Și cum Universul lucrează în favoarea dorințelor noastre, iată-mă într-o experiență care, pe cât de frumoasă a fost, pe atât de interesantă.

Prima oprire a fost la magazinul Napolact. O încântare. Acolo se găsesc toate produsele lor și au și un meniu cu sandwich-uri delicioase în care se pun doar produse Napolact. Am mâncat un sandwich cu 3 feluri de brânză senzațional și, o să dau din casă, colegele mele au mâncat câte 3 că nu se puteau opri.☺️Mda, e greu să te oprești din ceva atât de bun. 

    Mai departe. Următoarea oprire, fabrica Napolact unde se produce o parte din linia de produse BIO pentru că ei mai au o fabrică și în Târgu Mureș unde ne-au promis că vor organiza și acolo un press trip cât de curând. Aici, la Cluj, se produc toate tipurile de brânză, inclusiv  telemeaua bio plus laptele de consum. Brânza are o perioadă de maturare între 14 – 21 zile, în funcție de tipul de brânză. După o primire cum numai ardelenii stiu să organizeze, ne-am echipat corespunzător ( am dat jos toate bijuteriile, am pus costum de unica folosință de protecție, bocanci noi nouți, capișon și mănuși chirurgicale și am intrat în fabrică) .Primul lucru care m-a izbit și bucurat a fost curățenia. Impecabil. Aveam impresia că sunt în farmacie și că pe acolo n-a mai călcat nimeni niciodată. După încă o etapă de sterilizare a echipamentului am pătruns în inima fabricii unde fiecare am început să fim în lumea noastră. M-am minunat de fiecare etapă și nu îmi venea să cred că acolo BIO e BIO PE BUNE iar oamenii aceia sunt atât de pasionați de ceea ce fac. Am văzut tot procesul prin care trec produsele până să ajungă în casele noastre. 

INAINTE DE INTRAREA IN FABRICA.

 După ce am văzut pas cu pas procesul, ne-am întors în sala de meeting unde ne așteptau toate bunătățile BIO de la NAPOLACT, pe care am început să le savurăm. Noi am pus întrebări iar conducerea ne-a răspuns cu exactitate la toate. Promtitudinea lor mi-a arătat clar că sunt foarte implicați și vor să dezvolte totul în favoarea clientului. O întrebare a fost legată despre fructele din iaurturi. Am fost lămuriți că fructele EXISTĂ în iaurturi, că sunt aduse din livezi ecologice certificate și că există audit, o dată la 6 luni, care vine și verifică ca totul să fie respectat și la parametrii ceruți. Nu m-am putut abține și am consumat două iaurturi de băut, unul cu piersici și altul cu cireșe.☺️

    Apoi am vorbit despre ambalajele sustenabile care sunt deja în proiectul lor pentru că, pe viitor, vor să reduca drastic din cantitatea de plastic folosita.Deja eram în asentiment cu ce se întâmplă acolo și mă bucuram că sunt consumatoare de produse Napolact. De ce? Pentru că am conștientizat că, de ani de zile, am mâncat și mănânc produse lactate sănătoase. 

   A doua zi m-a cucerit definitiv. Undeva, în inima munților Apuseni, există o fermă ecologică unde văcuțele pasc în tihnă pe păsuni neatinse de pesticide. Undeva în inima munților Apuseni, am găsit oameni care trudesc ca totul să fie bine iar laptele să aibă cea mai bună calitate. Știu ce înseamnă un grajd curat pentru că am copilărit la țară așa că m-am minunat la fiecare pas. Am înțeles că pasiunea nu e doar la fabrică ci și mai sus de fabrică, undeva în inima munților Apuseni. De multe ori am zis ca Dumnezeu a lăsat o bucățică din Paradis în Italia dar acum încep să mă îndoiesc de acestă afirmație. Pozele vorbesc de la sine și momentele surprinse acolo. N-aș mai fi plecat și, las mai jos și o poză cu o bătrânică de 74 de ani care mi-a amintit de bunica mea. Toate căpițele din spate sunt făcute de ea și își întorcea singură fânul ca să se usuce bine. Gazdele noastre, jos pălăria. Ne-au amenajat frumos inclusiv foto corner făcut din baloți de fân, mâncare tradițională din zona locului și au adus farfurii și tacâmuri din tărâțe. Nu erau doar biodegradabile erau chiar comestibile.

Aproape ca un vis totul și totuși atât de real. În România avem produse BIO PE BUNE și sunt autentic românești. Hai să consumăm ce e al nostru și să ne mândrim că aceste produse sănătoase se produc la noi în țară. Nu e totul doar negru , avem nevoie să ieșim din capcanele consumatorului de produse străine. Undeva, în inima Ardealului, sunt niște oameni care trăiesc pentru calitate și pentru ca în casele noastre să intre produse sănătoase. Mă  înclin în fața întregii echipe Napolact și voi continua să consum aceste produse împreună cu  familia mea.

1 thought on “Ce înseamnă #biopebune?

  1. Esti minunata ca deobicei si ma bucur ca ai trait o asemenea experienta frumoasa si daaa…sunt de acord cu tine! Hai sa consumam produse romanesti, sa incurajam productia proprie pentru ca numai asa vom opri exodul masiv al populatiei spre alte tari din Europa! Stii ce imi place mie mult la tine? Printre altele si faptul ca gandim la fel si ca ne preocupa aceleasi lucruri! Te pup, Andreea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *