Last Updated:

Parfumul artizanal sau cum sa alegi un cadou deosebit pentru cineva drag

Categories Andreea Perju, Fashion & Beauty

                             

Saptamana trecuta am participat la atelierul organizat de Iulia Victoria Neagoe, fondatoarea Luviane Atelier de Parfumerie si Bijuterie. Pentru prima data am inteles ce inseamna un parfum artizanal, cat de complicat este de obtinut dar cat de frumos si special este de daruit si ” purtat” dupa. Am aflat ca pretul unui astfel de parfum, ma refer la cel personalizat, porneste de la 500 de euro, insa atelierul il tine individual, ca  cel care alege acest gen de cadou sa fie multumit. Am intrebat-o, curiozitatea m-a impins, cate esente a folosit cel mai mult pentru un parfum si mi-a raspuns ca 67 de esente si pasiunea pentru aceasta meserie o face sa „alerge”, zi de zi,  dupa mirosul perfect. Pe pagina ei de Facebook are o descrie tare frumoasa:  ” creator de amintiri si emotii olfactive” ,  iar eu cred ca un artizan parfumier este un magician aflat mereu in cautarea mirosului care va crea parfumul de neuitat.

                         

Prima esenta aleasa de mine a fost tamaia iar apoi lavanda si musetelul. Mi s-a parut interesant ca esenta creata doar din flori de musetel avea un alt miros fata de esenta creata din toata planta. Nu stiam ca  esentele de violete au miros diferit , in functie de tara din care provin. Si cum pasiunea trezeste in noi puteri nebanuite, Iulia a creat o intreaga colectie dedicata Reginei Maria, parfumul preferat din colectie numindu-se ” Florile Reginei – Violete „.

            

In cele 4 ore, atat a durat workshop-ul de la Park Lake Shopping Center, n-am simtit cum a trecut timpul. Ideea noua de cadou si  bucuria cu care Iulia vorbeste despre ce inseamna un parfum artizanal,m-a incarcat pozitiv si m-a facut sa ma bucur de „parfumul primaverii” la care am si eu un aport. I-am sorbit fiecare cuvant pentru ca ma fascineaza oamenii pasionati de ceva. Cel mai bun prieten imi spunea mereu „Andreea, daca ajungi sa faci din pasiunea ta, meserie, vei fi cel mai fericit om.” Si cred ca asa e. E bine sa crezi in visele tale, sa iti lasi inima sa aleaga incotro s-o iei si sa fii fericit sau fericita.

                

Bucurati-va de viata, gasiti timp si pentru voi si alegeti sa faceti lucruri interesante. Incarcati-va bateriile mereu si nu ezitati sa va faceti singure cadouri. Parfumul meu, creat impreuna cu Iulia, imi da o stare de bine in fiecare dimineata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *